Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Staut

27.09.19, 08:00 - 17:00

405.NOK

Det er ikke mange band som Staut i Norge.

Med kombinasjonen fengende melodier, sterke og gode tekster, særdeles dyktige musikere og ikke minst et voldsomt driv og energi på scenen, har gjengen fra Valdres vokst seg opp til å bli en av de absolutt ledende i sin sjanger.

Staut har både gullplater og førsteplass på albumlista å vise til, samt en flere år lang turnéliste og et antall konserter som få andre band i Norge kan matche. Det har vært store og profilerte TV-opptredener, en solid rekke radiolistinger, og ikke minst: kvalitet hele veien.

Slik var det også i 2017. Staut startet opp året med et smell og slapp sin femte plate på sju år den 6. januar, og det nok en gang til strålende kritikker. Aftenposten og Dagbladet var sjeldent samstemte da de kastet terningene til femmere og de begge kalte albumet for «Feiende flott folkrock».

Sekstetten brukte resten av 2017 og 2018 på å reise rundt og spille for fulle hus i kjent energisk drakt.

Siste album kom i januar i år og har fått tittelen “Makalaus”, noe som er langt fra tilfeldig.
“Makalaus er en fjelltopp som ligger på grensa mellom Nord-Aurdal og Sør-Aurdal i den sørlige delen av Valdres. Turen opp dit  er verken lang eller krevende men når man er oppe møtes man av en panoramautsikt som i alle himmelretninger er makeløs – på sin måte.
Det er denne utsikten vi i STAUT vil vise folket når vi nå gir ut vårt sjette album. Vi håper å ta folket med på en musikalsk topptur som ikke er for lang og krevende men som likevel gir en vidstrakt panoramautsikt inn i vårt landskap av ord og toner. Her vil du finne ville, rytmiske stryk, stille tjern med vare toner, melankolske, mollstemte  solnedganger og et yrende dyreliv med dansende tiur i yppig lek, en lyrisk rev som muligens lurer deg første gang du hører den – og kanskje, om du lytter nøye, kan du høre ei klok ugle som uler langt inne i skogene”
, forteller låtskriver Ørnulf Juvkam Dyve

Dagbladet ga albumet terningkast 5 da det kom i januar i år, og skrev bla. «Springsteen på valdresmål» – En festblankett fra dalens beste musikalske ambassadører.

STAUT er:
Gaute Lein, Asle Tronrud, Ørnulf Juvkam Dyve, Dag Arve Sandnes, Frode Flatland, Torgeir Bolstad

Dørene åpner kl. 20:00

Detaljer

Dato:
27.09.19
Tid
08:00 - 17:00
Kostnad:
405.NOK
Hjemmeside:
https://oppdalkulturhus.no/program/staut-aldersgr-18-aar/

Sted

Oppdal Kulturhus
Inge Krokanns vei 2 7340 Norge + Google-kart
Telefon:
72401500
Hjemmeside:
www.oppdalkulturhus.no